Kotistudionurkka

Ensi kerralla kyllä...

(eli mitä tästä kaikesta on opittu )

  • Pitäisi joskus kokeilla vetää koko bändi (paitsi ehkä laulu) kerralla purkkiin. Läpivuotoa ehkä tulee, joten ottoja ei voi paikkailla jälkeenpäin eikä sovituksia muuttaa, mutta luulisi että soundista tulee paljon elävämpi ja tiukempi kun soittimia ei ole nauhoitettu erikseen vuoden aikana.
  • Basari kuulemma kannattaa nauhoittaa kahdella mikillä, basarimikki ulomman kalvon aukon lähelle ottamaan bottnea, ja toinen mikki (käytän varmaan taas SM57:aa) pedaalia varten basarin ulkopuolelle (kiitos Joonakselle vinkistä)
  • Kun vanha kunnon ISIS vihdoin levisi, niin pitäisi hankkia joku kunnon Firewire-interfeissi, jossa olisi plussana se että se toimisi reissussa myos läppärin kanssa. M-Audio Firewire 1814 ja ESI OctaFire näyttävät tarkoitukseen sopivilta. Digi 002:sta saa vielä toistaiseksi vain haaveilla...
  • "Presenssi" laulussa. Tuossa viimeisintä tekelettä miksatessa alkoi nyppiä kun kuulokekuuntelussa referenssinauhalla (Pearl Jam: Even Flow) laulu tuntuu tulevan suoraan korvien välistä, ja omassa miksauksessa se itsepintaisesti tulee jostain edestä ja keskeltä. Mite? Kui? Vaihevirheet tahi stereolevittimet eivät tuottaneet haluttua efektiä.. on ne vaan yksiä ne ammattistudiomiehet..
 

takaisin


Päivitetty sinua varten 20.3.2005. palaute, kysymykset, jne.